Stanovanja: kaj se bo prihodnje leto gradilo v Ljubljani?

Naval na nova stanovanja v prestolnici je velikanski. Investitorji, ki so letos začeli gradnjo stanovanj, so ta večinoma razprodali že pred začetkom gradnje. Tako je bilo s 113 stanovanji v Zelenih Jaršah, ki jih gradi družba Kostak. Pa tudi s 195 stanovanji, ki jih gradita Kolektor Koling in Gorenje Projekt (projekt Belle Vie Tivoli), 91 stanovanji, ki jih v Zupančičevi jami gradi Zlatarna Celje (projekt Ypsilon), in 19 stanovanji v Šiški (Vila Celovška), ki jih gradi družba Clipplus.

Že prihodnje leto se začenjajo gradnje novih stanovanjskih sosesk. Preverili smo, kaj se bo gradilo in kdaj se začenja prodaja novih stanovanj.

Spomladi naprodaj 63 stanovanj na Prulah

Predvidoma spomladi bo stekla prodaja stanovanj v stanovanjskem objektu Tribuna na Prulah, katerega gradnja je zastala ob stečaju družbe Kraški zidar. Iz stečaja je nasedlo naložbo za 2,4 milijona evrov kupila družba GH Holding oziroma njena hčerinska družba MM SVTK, ki je v lasti Blaža Miklavčiča. Ta nam je povedal, da bo gradnja 63 stanovanj končana predvidoma v sredini prihodnjega leta, medtem ko bo prodaja stekla spomladi. Kakšne bodo cene, Miklavčič še ne razkriva.

Zlatarna Celje bi gradila 130 stanovanj na Ježici

Novega lastnika dobiva tudi večje zemljišče nasproti Ruskega carja na Ježici, kjer so propadle G Gradnje snovale gradnjo dveh 11-nadstropnih večstanovanjskih objektov skupne neto tlorisne površine 7.500 kvadratnih metrov. Zemljišče je na dražbi kupila Zlatarna Celje, ki bo po naših neuradnih informacijah gradila okoli 130 stanovanj, vendar mora za projekt pridobiti še gradbeno dovoljenje. Razvoj projekta naj bi začeli prihodnje leto. Zlatarna Celje je z gradbenimi stroji že v prestolnici – med drugim gradi hotel na Bavarskem dvoru in 91 stanovanj v Zupančičevi jami, ki pa so že večinoma razprodana.

Dalmatinka: 27 luksuznih stanovanj v centru mesta ...

Več preberite na:

https://gradbenistvo.finance.si/8863085/Stanovanja-kaj-se-bo-prihodnje-leto-gradilo-v-Ljubljani

vir: finance