Rabljena stanovanja v Ljubljani: cene rastejo, promet upada

V tretjem četrtletju je precej upadlo število transakcij z rabljenimi stanovanji v prestolnici.

Cene rabljenih stanovanj v Ljubljani, najbolj živahnem nepremičninskem trgu v Sloveniji, so zrasle tudi v tretjem četrtletju, je izračunal statistični urad. V primerjavi z drugim četrtletjem so zrasle za štiri odstotke, medletno pa za več kot 14 odstotkov. Je pa precej upadlo število transakcij.

Koliko je torej v Ljubljani treba v povprečju plačati za kvadratni meter rabljenega stanovanja? Tega podatka Surs nima, najbolj svež je podatek geodetske uprave za prvo polletje 2017. Po njihovih izračunih je bilo v prvi polovici leta v povprečju za kvadratni meter rabljenega stanovanja v prestolnici treba plačati 2.310 evrov, kar je največ v Sloveniji. Kot že rečeno, cene so se v tretjem četrtletju še zvišale.

»To je bilo že sedmo zaporedno zvišanje cen takih stanovanj, tako da so bile povprečne cene tovrstnih nepremičnin za 23,1 odstotka višje od povprečnih cen iz leta 2015. Prodanih je bilo 414 rabljenih stanovanj ali za četrtino manj kot v prejšnjem četrtletju, ko je bilo število prodaj takih stanovanj rekordno,« sporočajo s Sursa.

Več preberite na: 

https://www.finance.si/8863288/Rabljena-stanovanja-v-Ljubljani-cene-rastejo-promet-upada

vir: Finance